С обновена база СУ „Христо Ботев” в Павел баня посрещна новата учебна година

Ds olil

В първите дни на новата учебна година кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу посети СУ „Христо Ботев” в града. Поводът бе откриването на обновените кабинети и санитарни помещения. Градоначалникът бе посрещнат от учители и ученици, които не скриха усмивките си и взаимно се поздравиха за успешно завършилите ремонтни дейности. През ваканцията в СУ „Христо Ботев” бяха обновени шест ученически кабинети, един ресурсен и санитарните помещения на първия етаж. Учителската стая също е с нов облик. Предстои да бъде завършен и ремонтът и на санитарните помещения на втория етаж, които ще бъдат изцяло обновени. „Закупили сме всичко необходимо, в очакване сме на майстора, който трябва да залепи плочките”, уточни директорът на училището Петя Андреева.

Новите кабинети са с подменени настилки, монтирани окачени тавани, пребоядисани стени. Закупени са и интерактивни дисплеи за нуждите на учебния процес. „Всяка стая има свое послание, което е в унисон с визията на училището за изграждане у децата на  национално самосъзнание”, каза Петя Андреева и благодари на кмета за отзивчивостта и навременната помощ, която оказва веки път на СУ „Христо Ботев”.

Градоначалникът от своя страна пожела на учители и ученици да ползват със здраве обновената училищна база и новата учебна година да е успешна за всички тях.

В СУ „Христо Ботев” учат 338 деца от 1 до 12 клас. Тази година 24 деца прекрачиха прага на училището за първи път.

Миналата година кметът Бесоолу направи първа копка на нов физкултурен салон, който продължава да се изгражда. Децата тази година ще продължат да спортуват в съществуващия, като с нетърпение очакват да влязат в новия.  

През учебната 2024/2025 г. СУ „Христо Ботев” прие ученици след завършен 7 клас по следните специалности: „Електронна търговия“ с разширено изучаване на английски език и „Спедиция, транспортна и складова логистика“, която е нова за училището. В хода на обучението си по специалността „Електронна търговия” учениците ще придобият умения за: създаване на динамични сайтове в интернет; създаване на дигитални и печатни рекламни материали; проектиране, разработване и поддържане на електронни продукти. По специалността „Спедиция, транспортна и складова логистика” учениците ще придобият умения по бизнес комуникация и безплатно ще изкарат курс за управление на МПС, категория „В”.

„Предстои да открием специален учебен център за управление на МПС, от който ще могат да се възползват и всички граждани”, заяви Петя Андреева.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *