С иновативен урок „антимовци“ изучаваха велики български революционери

Ds olil

Интердисциплинарен, иновативен урок по история, математика, български език, английски език, компютърни технологии и технологии и предприемачество постави учениците от 7 а клас на СУ „Екзарх Антим I“ в много интересно преживяване, тъй като боравиха със знания от 6 учебни предмета, за да опишат конкретен за всеки ученически екип български революционер. Учениците научиха любопитния факт, че Христо Ботев е писал учебник по математика и решиха по една задача от неговия учебник. Екипите отговориха на предизвикателството да поправят граматически и пунктуационни грешки в три мисли и да разпознаят, коя от тях е на техния революционер.

На база на събраната информация от интернет, учениците написаха кратко представяне от първо лице на английски език и работейки с Vidnoz, накараха техния революционер да проговори. Последната задача на ученическите екипи беше да изчислят, използвайки мащаба на предоставените им карти, разстоянието от гр. Казанлък до родното място на техния революционер.

Урокът е част от проекта „Иновативното обучение – мост към бъдещето“ по програма Еразъм+, съфинансирана от ЕС и е дело на учителите: Цветелина Буюклиева – учител по технологии и предприемачество, Станимира Стоянова -учител по история и цивилизации, Ралица Желева – учител по БЕЛ, Галина Янкова – учител по английски език, Иванка Манева – учител по математика и Ваня Александрова – учител по ИКТ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram