Боб за 400 души приготвиха в казанлъшкото военно поделение. Той бе сварен за около два часа в полева кухня, произведена през далечната 1987 година и ваден с 3 литров черпак. Бобът е изключително вкусен, заявиха всички, които го опитаха. В казанлъшкото военно поделение се проведе Ден на отворените врати по повод денят на българското разузнаване.
https://www.youtube.com/watch?v=PcdkvYXc2UY
Освен военна техника и въоръжение в деня на отворените врати, казанлъчани имаха възможност да видят Подвижна полева кухня в местното военно поделение. В трита казана от 50 литра, които се сгряват на дърва е произведена 150 литра боб чорба с 10 кг боб, казва Димитър Пенчев,отговорникът за полевата кухня.Ароматният мирис от 28 годишната полева кухня успя да впечатли казанлъчани.Самият боб се вади с 3 литров черпак. И все пак, дали е вкусен, попитахме о.з. полковникът Васил Денчев. Бобът е изключително вкусен, дори и постен, повярвайте и със сигурност една от най-старите кухни които сте виждали дава много войнска сила и мощ на военнослужещите.
Последвайте PRESSTV вече и в Telegram