Състезание по красноречие в ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Казанлък

Ds olil

Под ръководството на г-жа Светла Димова осмокласниците от ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ организираха и проведоха състезание по красноречие в часовете по български език, разширена подготовка. Учениците се превъплътиха в ролите на оратори, анализатори, изследователи и оценители. Демонстрираха придобитите в часовете по български език знания за публичното изказване като вид устен аргументативен текст, както и за правоговорната норма в съвременния български книжовен език. Имаха възможност да изразят собствена позиция по актуални за времето проблеми и да я защитят с убедителни аргументи.

Участници в състезанието бяха Ангел Иванов, Дария Мариндонева и Ивайло Иванов от VIII А клас, Джем Солак, Ивайло Миленов и Елчин Хайрула от VIII Б клас, Божидар Димитров, Ивайло Гълъбов, Теа Драганова и Симона Шопова от VIII В клас.

Всички показаха отлични ораторски умения, но журито избра трима победители. Това са Дария Мариндонева от VIII А клас, Ивайло Миленов от VIII Б клас и Божидар Димитров от VIII В клас. Те бяха удостоени с приза “Най-добър оратор” и получиха грамоти.

Госпожа Светла Димова поздравява своите ученици за ангажираността и доброто представяне.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *