Състезанието „RANGER 24“ се проведе на Учебен център „Тюлбе“

Ds olil

Във връзка с честването на празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада, на УЦ „Тюлбе” днес се проведе състезанието „RANGER 24”. В съревнованието участваха 9 отбора от формированията на бригадата. Отборите бяха в състав от 5 състезатели, от които минимум една жена. Състезателите преминаха през следните изпитания: преодоляване на дооборудвана с препятствия местност, изтегляне на аварирал автомобил, пренасяне на артилерийски снаряди и гилзи в сандъци, избутване на 122 мм гаубица М-30 до огнева позиция, изнасяне на ранен по различни способи, преместване на „Ханойска кула”, стрелба с автомат „Калашников”, хвърляне на граната в цел и стрелба с 9 мм пистолет „Макаров”.

Фокусът на състезанието беше поставен върху екипните действия, чрез които усилията на всеки един от участниците бяха подчинени на стремежа да се постигне висок отборен резултат. Елементите на надпреварата подложиха на изпитание духа и тялото на състезателите, които демонстрираха мотивация за достойно представяне.

Призовото първо място в изключително оспорваната надпревара завоюва отборът на самоходния артилерийски дивизион, второ място зае отборът на щабен батальон, а трети се нареди отборът на 3 механизиран батальон.

Командирът на 61 механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов връчи на призьорите купи, медали и грамоти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *