Съдът погна казанлъшката кметица за клевета

Според отлично осведомени източници на предстоящото на 11.02.2014 г. от 13.30ч. в Казанлъшки районен съд, наказателно дело от частен характер срещу Галина Стоянова, кмет на община Казанлък, и лидер на ГЕРБ в общината, ще бъдат повдигнати обвинения за клевета. Делото е заведено под № 1320/2013 и е по повод отправени в общественото пространство обвинения срещу Захари Захариев, бивш служител на общината за извършени престъпления. Досегашното разследване извършено от компетентните държавни и съдебни органи, е доказало, че такива престъпления не са установени. Съдия Иванова ще гледа делото, избрана на случаен принцип.

На г-жа Стоянова ще се търси наказателна отговорност, за това, че като кмет на общината е използвала институцията и поста си и е разпространила в общественото пространство, чрез местните вестници, радио и телевизия клеветнически твърдения и неверни данни, съобщи нашият източник.
Този факт широко се коментира сред служителите на Общината, които смятат, че подобни действия не са единствени след изборната победа на ГЕРБ и носят негативти оценки към авторитета на партията на Бойко Борисов. Обществена тайна е, че госпожа Галина Стоянова е лично приближена към зам.председателя на партия ГЕРБ, г-н Цветан Цветанов. В града се коментира, че тя уверено следва неговия пример за разправа с политически противници. Обстановката се нажежава и от факта, че г-жа кметицата е решила да не се явява лично на делото, а е възложила това на виден старозагорски адвокат.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram