Съветниците отхвърлиха предложението сградата на съществуващия пенсионерски клуб в Енина да стане частна общинска собственост.

Ds olil

Сред въпросите предизвикали дискусии на заседанието на Общински съвет Казанлък бе и предложението да бъде обявена сградата на съществуващия в Енина Пенсионерски клуб за частна общинска собственост. В Община Казанлък е постъпила молба от управителя на „Тиара3“ ООД Петко Станчев да му бъде предоставена възможност да закупи помещението, а той да извърши ремонт на бившата детска ясла, в която пенсионерският клуб да бъде преместен. Своите тези за и против деактуването на сградата изложиха пред общинските съветници кметът на Енина Веселин Андреев и общинският съветник Красимира Горунска. Сред мотивите на кмета на селото е и, че нуждата от преместването на Пенсионерския клуб се покрива и с желанието на голяма част на енинското население.Позицията си по въпроса изрази и председателят на групата съветници от БСП в ОбС Васил Самарски.

В крайна сметка предложението бе отхвърлено. „За“ гласуваха 23-ма общински съветници, двама бяха против, а четирима се въздържаха.

Д. Цонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram