Съветниците дадоха „зелена светлина“ за строеж на атракцион край язовир Копринка

Ds olil

Местните парламентаристи дадоха разрешение за изработване на проект за подробен устройствен план за застрояване, като част от Комплексен проект за инвестиционна инициатива, в землището на село Копринка. Целта е промяна на предназначението и начина на трайно ползване на поземлен имот от „земеделска“ територия в „урбанизирана“, проектиране и изграждане на открит атракцион. Поземленият имот се разпростира на площ от близо 4 000 кв.м.

В проекта за инвестиционна инициатива се предвижда разполагане на писта за велосипеди, тротинетки, ролери и скейтбордове /пъмп-трак площадка с асфалтово покритие/ близо до язовир Копринка. Предложението за атракциона е част от План за интегрирано развитие на Община Казанлък за периода 2021 – 2027 година, като общественото обсъждане премина при засилен интерес и намери подкрепата на жителите на района.

Единственото възражение при гласуването изразиха от ПП „Възраждане“. Според Симеон Шопов, предложението за изграждането на подобни съоръжения за спорт е „странно“, предвид на това, че Копринка е малко населено място. Те са опасни, а и има достатъчно на територията на град Казанлък.

„Напротив, идеята е за развитие на региона и туризма, не само деца от региона, но и лица над 18 години, от цялата страна ще имат достъп до атракциона“, посочи Иван Гитев от ГЕРБ-СДС. Колегата му Веселин Сираков, който е жител на Копринка, също защити концепцията за новата придобивка. „Ние не сме втора ръка граждани, нашите деца имат право да спортуват и да се забавляват, както всички на тяхната възраст“, смята Сираков.


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram