СУ „Екзарх Антим I“ спечели още един проект по програма Еразъм+

Ds olil

Пореден спечелен проект по програма Еразъм+ КД1 ”Образователна мобилност за граждани“, сектор: Училищно образование.

Проектът „Успешни стратегии за подобряване на ангажираността на учениците“ предвижда мобилности на учители и ученици от СУ „Екзарх Антим I“ през следващата учебна година и ще завърши през ноември 2025г.

Главният резултат от проекта ще бъде усвояване на успешни стратегии от партньорите и обучаващите организации и тяхното прилагане в училището в трите етапа на обучение: начален, прогимназиален и гимназиален за изграждане на модерна и креативна класна стая и развиване на личностните качества и умения на учениците чрез STEM, STEAM, AI и роботика.

Учители от трите етапа на обучение на казанлъшкото училище ще имат възможност да участват в три обучителни курса в Тенерифе и Барселона, Испания и в Дъблин, Ирландия.

Предвижда се участие на учители в 5 дневна практика – джоб шадоуинг/ наблюдение и взаимстване на опит и добри практики/ в три европейски училища, които имат профил съответстващ на търсенията: в Солинген, Германия, в Севиля и в Галдар/Гран Канария/ Испания.

10 ученици от гимназиален етап от 9 до 11 клас придружени от трима учители на СУ „Екзарх Антим I“ ще работят 5 дни в в международна обучителна среда в испанското училище Colegio Concerto San José в Малага. В тази мобилност учениците ще участват в интердисциплинарни уроци по STEM, ще работят със свои връстници от друга държава в занимания свързани със STEM, роботика, с акцент на използване на дигитални ресурси и технологии.

Автор и координатор на проекта е Наташа Джуркова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram