Стартира информационна кампания по проекта за енергийно обновяване на българските домове

Ds olil

Министерство на регионалното развитие и благоустройството официално постави в Казанлък началото на информационна кампания по проект „Енергийно обновяване на българските домове“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Проектът обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години (2012-2015 г.). Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв.

 

В представянето на проекта взеха участие Николай Нанков, зам.-министър в МРРБ, Галина Стоянова, кмет на община Казанлък, Лилия Цонкова, зам.-кмет на община Казанлък, Хабибе Богутлиева, координатор по проекта, както и Севдалина Джабарска, Проектен мениджър за

Югоизточен район и Людмил Матанов, представител на Фонда за жилищно обновяване.

„Целта на информационната кампания, която стартираме днес в Бургас, е да успеем да запознаем повече хора с предимствата и възможностите на проект „Енергийно обновяване на българските домове“. Стремежът ни е да сме в услуга на гражданите, да успеем да им помогнем с експертни консултации и съвети, така че да ги активизираме и да улесним максимално процеса по кандидатстване по проекта“, каза зам.-министър Николай Нанков.

Информационни дни в Казанлък ще се проведат в периода 22-24 октомври 2012 г. от 15 до 19 часа на следните локации:

22 октомври 2012 г. – пл. Севтополис, северозападно от шадравана

23 октомври 2012 г. – пред блок № 1 в кв. Изток

24 октомври 2012 г. – кръстовище „23 ПШП – ул. „Пушкин“, северозападна част на кръстовището

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram