Стартира инициативата „Великден в моя град“

Ds olil

Община Казанлък стартира инициативата „Великден в моя град”. Тя има конкурсен характер , като идеята е казанлъчани да облагородят пространството около което живеят или работят. Целта е да се стимулира активността на гражданите. Няма ограничения за вида на сградата и нейното предназначение, важното е желанието пространството около нея да стане по-подредено и красиво. За първите места могат да се борят индивидуални жилищни сгради, жилищни блокове и кооперации; офиси и магазини, заведения за хранене и кафе; бистра (кафе на открито); бизнес офиси и промишлени предприятия.
Близо 100 казанлъчани живеещи в кооперациите между улиците Ген. Радетски и Ненко Балкански, западно от входа на Механотехникума са изявили желание за облагородяване на пространството между блоковете. Натовареното място и най-вече фактът, че там живеят предимно възрастни хора е причината арх. Недялков да изработи специален проект за пространството, което включва паркинг, кътове за отдих и социални контакти, но най-вече той призова гражданите да бъдат активни в идеята за промяна на площите до които живеят.
До 10-ти май в община Казанлък се подават заявления в свободен текст за участие в конкурса „Великден в моя град”. На сайта на Общината са обявени и критериите за оценяване на извършваните дейности в междублокови пространства и офиси. Учредени са и 4-ри награди от по 300 лева за различните категории. В заявлението трябва да съдържа данни за местоположението, в коя категория попада мястото и кой е осъществил дейностите, да приложат снимков материал как е изглеждало пространството преди и как изглежда след неговото облагородяване. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram