Стартира втори транш на помощите за социално слаби лица

Ds olil

Вторият транш на хуманитарната помощ на Българския червен кръст по програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най- нуждаещи се лица“ стартира днес в Казанлък. Общо 1846 са жителите на града и населените места, които имат право на тази подкрепа.

Съгласно Наредба № 18/22.10.2007 г. за условията и реда за разпределение на храни от интервенционните запаси за най-нуждаещи се хора се предоставят на лицата, подпомагани по Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целеви помощи за отопление (ДВ, бр. 49 от 2008 г.), за последния отоплителен сезон. Помощ се полага на майки (осиновителки), получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждане на дете до една година, по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД). В списъка са още правоимащите лица, получавали през предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания, по реда на чл. 8 д ЗСПД; семействата, получили през предходната календарна година еднократна целева помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година, по чл. 10а от Закона за семейни помощи за деца; лица, полагащи грижи за хора с увреждания, участвали през предходната календарна година в дейност „Личен асистент“ по Националната програма „Асистенти на хора с увреждания“; както и лица, подпомогнати през предходната календарна година с еднократна помощ, съгласно чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане (ДВ, бр. 133 от 1998 г.):

Раздаването на хранителните продукти за град Казанлък започна днес, 7 ноември, и ще продължи до 27 ноември 2012 г., а в населените места на общината, където правоимащите са 751, раздаването на хранителните продукти започва утре, 8 ноември.

За Казанлък е отворен нов пункт – той се намира в клуб „Петко войвода“ в кв. „Изток“.

Пакетите включват захар, олио, брашно, боб, леща, ориз, картофено пюре, конфитюр, кафе и др. Общо 75 тона храни ще бъдат раздадени в община Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram