Старозагорските депутати от ГЕРБ: Против сме решенията взети на тъмно относно изграждането на бежански лагер в Казанлък

Ds olil

Старозагорските народни представители от ГЕРБ Аксения Тилева, Пламен Йорданов, Андон Андонов и д-р Кирил Добрев са категорично против Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР – Казанлък да бъде превърнат в лагер за бежанци. Днес те алармираха обществеността и медиите за взетото на тъмно решение, по време на посещението си в Габровска област където изразиха подкрепата си за реализацията на проекта за тунела под Шипка.  

Според народните представители от ГЕРБ едно такова решение трябва да се вземе с подкрепата на обществеността и на местните институции, сред които Община и Общински съвет.

По рано днес кметът на Община Казанлък Галина Стоянова отправи питане по този въпрос към министър-председателя Пламен Орешарски, министъра на вътрешните работи и народните представители от 27–ми старозагорски избирателен район. Градоначалникът на Казанлък настоява и за спешна среща с министър Цветлин Йовчев.

„С мен, като кмет на Община Казанлък никой на никакво държавно ниво не е разговарял и не е потърсил мнението ми. В качеството си на кмет заявявам категорично от името на гражданите на община Казанлък и целия регион, че едно подобно решение е безумие, с изключително големи пагубни последици за региона и Казанлък!”, се казва в откритото писмо. „В Казанлък се намира най-големият военен комплекс, „Арсенал” – обект, който е от изключително значение за националната сигурност на България. В сервитута на Полицейската школа се намира паметник на ЮНЕСКО – Казанлъшката тракийска гробница. Ако някой изобщо е обосновавал и анализирал подобно решение, дали е взето предвид нивото на безработицата в региона, наличието на голям състав от ромското малцинство и дали Държавата изобщо има политика за развитието на този регион? Тъй като регионът претендира да бъде основна туристическа дестинация”.

Пресцентър на ПП ГЕРБКазанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram