Стара Загора празнува на 5 октомври

Ds olil

Богата и разнообразна програма са предвидили организаторите на празника на Стара Загора на 5 октомври.

С поднасяне на венци и шествие, организирано от Тракийското дружество „Одринска епопея“ в Стара Загора, още на 1 октомври започват проявите, включени в програмата на Община Стара Загора за отбелязване на празника на града.

Програмата с празнични събития продължава през цялата седмица и почивните дни. Тя включва още прояви, свързани със 100-годишнината на Балканската война, както и разнообразни културни и спортни събития, турнири по футбол, баскетбол и кик-бокс, изложения, уъркшоп по танци, избор на кмет на Млада Загора и много други. Ще се проведат Национално изложение „Медовете на България“,традиционният есенен панаир, както и изложба на хартиени макети на кораби и самолети в Регионалната библиотека „З. Княжески“.

На самия 5 октомври проявите започват в 9.00 часа с Тържествена Света литургия в Храма „Въведение Богородично“. Полагането на цветя на символичния камък за възстановяването на Стара Загора е от 9.30 часа в Парк „Пети октомври“. В 10.00 часа на площада пред сградата на Общината ще се проведе тържествен ритуал за издигане на Националното знаме на Република България, след което празничното шествие ще тръгне по бул. „Цар Симеон Велики“.

Денят ще завърши с голям концерт „Празнувай, Стара Загора!“ с участието на Лора Караджова, Кристо, Графа, Печенката, Димитър Рачков, Краси Радков, Петьо Петков – Шайбата и Група „Вакали“, последван от пиротехническо шоу.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram