Стара Загора обеща победа на Станишев

Ds olil

Местните социалисти поднесоха серия изненади на лидера си  Социалисти и симпатизанти на БСП изпълниха до краен предел залата на Драматичния театър в Стара Загора за среща със Сергей Станишев, президент на ПЕС, лидер на БСП и водач на листата на Коалиция за България за депутати в Европейския парламент.
На крака и с мощни скандирания „Победа“ те посрещнаха Сергей Станишев и Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката.
„Сега вече хората в енергетиката мечтаят. „Мини Марица-изток“ работят добре. Докато е това правителство „Южен поток“ ще се строи“, каза пред присъстващите Стойнев.
Първата изненада за Станишев от старозагорската организация бе посланието от младите социалисти към бъдещите евродепутати, което прочете Добромира Стоянова. „Вярваме в тях, че ще бъдат истински борци за обновление в работата на Европейския парламент. Тази промяна е нужна за цяла България. Гордеем се с нашата листа“, прочете развълнуваното момиче.
Златка Михова, един от ветераните в партията и новоприетият член на БСП Желязко Динев, връчиха на Сергей Станишев портрет на Димитър Благоев и призоваха евродепутатите на Коалиция за България да спазват заветите му и да работят като него за благото на хората.
Председателят на БСП връчи и 32 партийни билета на новоприети членове в младежките организации на БСП в Стара Загора, Гълъбово, Мъглиж, Чирпан, Опан и Гурково.
„Много хубави неща се случиха днес, но най-хубавото трябва да се случи на 25 май вечерта. Очаквам Вашата организация в Стара Загора и партията като цяло да победи на изборите за евродепутати“, каза Станишев и отприщи мощно скандиране „Победа“ в залата.
„Това не са просто европейски избори. Това е втори тур на парламентарните избори. И трябва да покажем силата и желанието да направим това, което сме обещали – да върнем държавата на хората“, обясни председателят на БСП. Той подчерта, че чудеса на стават за няколко месеца и хората все още се страхуват, че онези от ГЕРБ могат да се върнат. „Нашата мисия на 25-ти май е да дадем увереност, че няма да се върнат. Няма път назад, а само път напред“, призова Станишев.
„Моля всички да си свършим работата и тогава на 25-ти май, когато обявят резултатите за бюлетина с №15 да кажем тази сладка дума „Победа“, призова Станишев и отново взриви залата. Старозагорските социалисти обещаха победата на лидера си с мощни скандирания „БСП“ и „Победа“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram