Станишев: Спешно трябва да бъде приет закон за розопроизводството

Ds olil

„С бюлетина №5 само напред“ с този призив стотици казанлъчани посрещнаха президентът на европейските социалисти, председателят на БСП и водач на листата в 27-ми многомандатен избирателен район Сергей Станишев и кандидати за народни представители.
Спешно трябва да бъде приет закон за розопроизводството, заяви Станишев. Над 30-сет хиляди души в региона работят в този бранш и от години очакват закона, който ще сложи ред. Приемането е наложително, защото законът ще гарантира запазването на лидерската позиция в световните пазари на българските продукти от рози допълни Станишев.
Казанлък има предимството да се развива в много направления, което да генерира нови работни места. Държавата трябва да подкрепя индустрията в региона: военното производство, чието развитие е изключително трудно без държавна подкрепа, подпомагането на промишлеността в региона, която е съхранила хиляди специалисти. Всичко това с развитието на туризма в долината може да върне младите хора и да им даде възможност за достоен труд и препитание.
Станишев сподели пред казанлъчани, че управлението на ГЕРБ през последните години помрачи живота на хората, докара млади и стари до мизерия. Всяка година управление на ГЕРБ с 20 хиляди по-малко са новородените, съобщи Станишев.
12-ти май е датата на предсрочния вот. В който без страх, с лицата си и ясното желание за това, че можем да върнем България на хората, Коалиция за България се изправя пред вас с готовност за цялостна, балансирана управленска програма, споделиха и кандидатите за народни представители то Коалиция за България.

Това, което за пореден път ни събира е желанието да живеем по-добре. Да живеем с достойнство, младите, нашите деца, да настояваме за достоен живот за нашите родители, споделиха кандидатите за народни представители от Коалиция за България по време на среща в гр. Павел Баня. Развитието на курортния комплекс и балнеолечението са необходимият държавен ангажимент, чрез който Павел баня да привлича туристи от България и чужбина, коментираха кандидатите за народни представители.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram