Станислава Василева избра клуб „Берое“, ще се пробва и като треньор по футбол

Настоящата шампионка на България на копие при девойките старша възраст казанлъчанката Станислава Василева занапред ще се състезава от името на старозагорския „Берое”, където работи и нейният треньор Кольо Нешев. Нешев е още едно от емблематичните имена в родната атлетика, в дисциплината хвърляне на копие, многократен шампион на България на копие. Василева и Нешев ще работят заедно в школата на kolio neshevстарозагорския клуб „Берое”, където условията за тренировъчна дейност и подпомагане са много по-добри от тези в Казанлък. Тъй като Станислава Василева остава да живее в Казанлък, налага се да пътува до Стара Загора по пет пъти в седмицата, за да не изостава с тренировките. От години Станислава Василева се състезава за местния ЛК „Цветанка Христова”, но в последно време се разкъсваше между подготовката си на ст. „Севтополис” и кандидат-студентската кампания.

За първа година Станислава е студент във ВУ „Св. св. Кирил и Методий”, задочно обучение, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт”. По една щастлива случайност, учи в един курс с още едно познато име в спортните казанлъшки среди – треньорът на децата и кадетите от „Кентавър” Николай Богданов. С отличен е взела и първия си изпит в следването – по спортна гимнастика.станислава василевалjpg

През летните месеци чаровната Станислава успя да завърши курс на обучение, в резултат на което ще работи като треньор по футбол на деца до 12 години. Тази диплома ще й помогне в заниманията с малчуганите в детските градини от Казанлък, като помощник в работата на своя приятел, който е футболист на „Розова долина” и един от най-успешните млади футболни треньори – Боян Нейчев. Инициативата за това обучение сред най-малките почитатели на футболната игра е на Детската футболна академия „Арена Запад”, където Боян работи като треньор. Така че занапред, освен че ще я виждаме в състезанията на БФЛА, Станислава Василева ще се посвети на работата с децата от градините. В момента три детски заведения стартираха с обучение по футбол, предстои в още три да започнат занимания.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram