Стадионът в ремонт, дървеният материал за скамейките се оказа недостатъчен

Ds olil

Две седмици след началото на ремонта на стадион „Севтополис“ Община Казанлък успя да подмени част от дървените скамейките на двата централни сектора. Такива са били и първоначално плановете на общинското ръководство, със средства от бюджета и дарения, да бъдат подменени седалките, както и да бъде извършен цялостен ремонт на спортната зала „Севтополис“. Строителите, които работят на място по обекта, едва ли ще могат да приключат изцяло работата си отвън, навреме, преди началото на новото футболно първенство, което стартира тази събота, тъй като са едва наполовина от заплануваното. Новите скамейки са поставени само в единия от централните сектори.

Пластмасови пейки са по-добрият вариант, твърдят майсторите, ангажирани в ремонта, но пък дървеният материал, с който се извършва подмяната на скамейките, е бил щедро предоставен от спонсор, който е преценил, че е годен за целта. Това ни обясниха от общината. Нейни представители ще инспектират работата на строителите, ще съблюдават и за качеството на материала, с който се работи.

Отново спонсор е предоставил и ограда, с която днес е опасан градския стадион.

Междувременно в зала „Севтополис“ се поставя изцяло ново дюшеме. Предстои да бъде измазан таванът и стените на помещението, в което тренират отборите на по лека атлетика, естетическа и художествена гимнастика и баскетболния тим. Ремонтът ще обхване и помещението, в което се готви клубът по спортна стрелба „Севтополис.

Очакванията са в по-приветливия си вид залата да бъде домакин тази есен на общинските ученически първенства и турнири.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram