Среща на ОИЦ с регионалните медии за предстоящите проекти и перспективи по усвояването на европейските пари

Ds olil

На 18.12.2012 г. от 11.00 часа в Областен информационен център Стара Загора, бул. „М.М. Кусев“ № 9, ще се състои работна среща с представители на местни, регионални и национални медии на тема: „Как бързо да се информираме за усвоените евро средства по оперативните програми в област Стара Загора?“.

Експерти от ОИЦ – Стара Загора ще представят възможностите за работа с Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на Европейския съюз /ИСУН/. Представителите на местни, регионални и национални медии ще се докоснат практически чрез мултимедийните устрайства в офиса до „Публичния модул“ на информационната система. С негова помощ може да се генерира информация за финансовото изпълнение на оперативните програми, да се правят справки на различни нива и по различни критерии, избрани от потребителите на системата. Целта на публичния модул е да се подобри прозрачността при изпълнението на оперативните програми.

В рамките на работната среща ОИЦ – Стара Загора ще направи отчет на работата си и ще очертае перспективите и предизвикателствата за дейността си през 2013 година.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram