Спор за финансирането на проекти от Министерството на инвестиционното проектиране в Общинския съвет

Ds olil

Сред точките, които бяха обсъдени по време на заседанието на общинския съвет в Казанлък е кандидатстването на общината за финансиране от Министерство на инвестиционното проектиране по процедура за подпомагане на малки населени места. Включените проекти са за рехабилитация на улична мрежа в гр. Крън, селата Бузовград, Кънчево, Ръжена и Долно Изворово.
Васил Самарски от БСП съобщи, че има неточност в документите, която може да доведе до формалното отпадане на предложенията на Казанлък. Става дума за неприет план за общинско развитие за 2014-20-та година. Самарски припомни и за основните критерии за финансиране по предстоящата програма на министерството.
Общинският съветник от „България без Цензура“ Галин Георгиев попита какви са били критериите за избор на селата и защо са избрани села предимно с кметове от ГЕРБ.
Кметът Стоянова заяви, че настоящия дебат не е дебат по същество, избрани са големи и малки села, такива от северния и южния край на Казанлък.
Заместник-кметът Лилия Цонкова коментира, че липсата на приет от общинския съвет план за развитие, няма да бъде пречка за кандидатстване по проекта.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram