Според пресцентъра на общинска администрация е „непрофесионално“ да отразяваме мнението на обществени личности.

Ds olil

Очевидно такъв трябва да е изводът от прессъобщение на Община Казанлък, след като публикувахме изказване на Драгомил Иванов от ПП „Атака“, в което той пита и самият предполага , колко е натрупаният дълг на Община Казанлък.
„За съжаление обаче, някои медии веднага, съвсем непрофесионално тиражираха, че дългът на Община Казанлък е 13 млн. лв.“ – това е отговора на общината. 
И той продължава накрая така : „Остава обаче отворен въпросът защо някои медии толкова много бързаха да оповестят тази манипулация, а не както е редно да потърсят и другата страна в казуса, за да бъдат обективно информирани гражданите.“

Относно професионализма или не няма да коментирам, всеки може да види новината и сам да разбере, че криворазбраните изводи май са на някой друг. Няма да коментирам, че в официално писмо на пресцентъра на общината има риторични въпроси отправени към … някой, няма да споделям, че това е далеч от официалния стил на каквото и да било съобщение от институция.
Новината на ПРЕСС ТВ е озаглавена „Колко е натрупаният дълг на Казанлък?” Там Драгомил Иванов квалифициран като „неподготвен” от пресцентъра на общината предполага , че дълговете може да са достигнали до 13 милиона. 

http://www.presstv.bg/index.php?option=com_portal&view=article&id=36977

Скъпи Пресцентър на Община Казанлък. Аз като журналист и човек роден и живеещ в Казанлък работя и се надявам градът ни да бъде най-доброто място за живеене. Горд съм със всичко, което е направено и това, което ще се изгради. Недопустимо, според мен, е общината да разделя медиите на приятели или на такива, които преди да пуснат материал го дават за корекция. Всички правим грешки, но всичко, което правим е за това семействата ни да живеят добре тук, не обградени от омраза и квалификации, а в община и достойни хора , с които се гордеем.
Светът е много по-голям от Долината на розите, но нашият свят е тук, така че дайте да го направим по-добър, а не всеки ден да четем преразказ за пътуванията на бай ти Ганьо.

Георги Манев – Гл. редактор на Пресс ТВ

 

Изявлението на община Казанлък:http://www.presstv.bg/index.php?option=com_portal&view=article&id=37010

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram