Сменят кметския наместник Илчева в Голямо Дряново – не се отнасяла добре с хората в селото

За първи път след една година от назначаването на кметския наместник Здравка Илчева в Голямо Дряново проведоха събрание, за да обсъдят проблемите на селото. Илчева направи отчет за периода, в който е била назначена от  кмета на община Казанлък Галина Стоянова, коята присъства в залата. Над час продължиха дискусиите. Жителите на Голямо Дряново притеснено споделиха, че основният проблем за селото остава неприсъствието на Здравка Илчева на мероприятията и събиранията на жителите в селото, отсъствието на съпричастност от страна на кметския наместник към живота и проблемите във вилното селище. Хората смятат, че най-голямо неуважение и обида към тях,  проявени от  Илчева  е липсата на трибагреника на Националния празник на България, 3-ти март, пред сградата на кметството.

Кметът на община Казанлък, Галина Стоянова, обяви след час и половина обсъждания на проблемите в Голямо Дряново, че има забележки към работата и подхода на кметския наместник и че тя вече не иска да носи отговорност за дейността на Здравка Илчева и екипа й. Стоянова предложи да се излъчи инициативен комитет, който да одобри кандидати за кметски наместник, като изборите за позицията в селото се проведат на 12 май, когато България избира 42-то Народно събрание.

Припомняме ви, че Здравка Илчева, бе назначена от кмета на община Казанлък, въпреки несъгласието на жителите на Голямо Дряново, които на свое събрание излъчиха дългогодишния кмет на селото Никола Камбуров.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram