Сертификат за постижения получиха ученици – мениджъри за един ден

Сертификат за постижения получиха ученици от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, които се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт -България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В тази инициатива винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тази година събитието ще се проведе на 28 март 2013 г.
Община Казанлък е една от институциите у нас , която откликна на желанието на ученици от казанлъшки училища да се запознаят на място с ролята и правомощията на местната изпълнителна и законодателна власт.
За работата на местната власт разказаха пред младите хора кметът на община Казанлък Галина Стоянова и председателят на Общинския съвет Николай Златанов.
Кметът на общината отговори на въпросите на учениците, свързани с развитието на Казанлък и населените места. Тя сподели, че бюджетът на Община Казанлък е приет сред един от първите в страната. Известна тежест представляват отчисленията, които трябва да прави Общината за изграждане на регионалното депо за битови отпадъци. Относно бездомните кучета – в Казанлък е изграден добре функциониращ приют , работи се и по съвместна програма с австрийска организация. По отношение на бизнеса – в Казанлък се изграждат нови предприятия като „ЮМТ“, което разполага с модерна техника и чието производство е свързано с машиностроенето. „Индустриалтехник“ разкрива нови работни места. „Капрони“ се развива изключително успешно, започва съвместно производство с „Фолксваген“, „Никдим“ е уникално за Балканите предприятие, чиято продукция, свързана с енергетиката, намира добър прием по света. Кметът сподели, че общинското ръководство е предприело поредица от срещи с ръководните екипи на по-големите казанлъшки предприятия и всичко, което зависи от Общината, за съдействие и улесняване на работата им, се прави.
Председателят на Общинския съвет Николай Златанов също сподели, че всяко предприятие развива своя маркетинг и мениджмънт, а местната власт е тази, която създава условия това да става по-лесно, в по-добра среда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram