Семинар по Тайдзицюан в Казанлък

Ds olil

В Казанлък се проведе традиционен семинар по Тайдзицюан на семейство Ян. Гостуващ преподавател бе Тихомир Тодоров – директор на Присъединено училище към Международната асоциация в гр. Стара Загора. Семинарът се проведе във физкултурния салон на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, където провежда заниманията си групата от Казанлък, практикуваща китайското бойно изкуство, водена от д-р Цветан Мицов.
В семинара бяха включени теоретични и практически занимания – теория и философия на Тайдзицюан, както и някои практически приложения от дългата форма. Преподавана беше традиционната дълга форма -103 техники на сем. Ян. Тихомир Тодоров от дълги години преподава Тайдзицюан и Синицюан. Той е сребърен медалист от третия национален шампионат по Тайдзицюан през 2005 г. в Джаодзоу провинция Хенан, Китай, ръководител на старозагорската школа по тайдзи. Участвал е в редица обучения в Германия и Италия под ръководството на майстор Ян Джун и Клаудио Мигарини.
Майстор Ян е новото начало на стила – човек, който живее в Америка, пътува в Европа и преподава на английски – нещо уникално за фамилията досега, която е била винаги част от Пекин и Китай.
Едно ново начало, даващо сила и знание на всички, практикуващи фамилен Ян стил на Тайдзицюан вече и в Казанлък.
В момента, в качеството си на Директор на присъединеното училище по Тайдзицюан на семейство Ян в България и ученик на Гранд Майстор Ян Джун, Тихомир Тодоров, помага за развитието на Тайдзицюан в България чрез месечни обучения, преподавателски курсове на различни нива, частни уроци, лекции, семинари, демонстрации и телевизионни предавания. Благодарение на помощта и сътрудничеството на другите преподаватели от България и Европа, както и на ентусиастите, занимаващи се с Тайдзицюан, в момента в България има доста практикуващи, които учат и практикуват традиционен Ян стил на Тайдзицюан.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram