Семинар в Комплекс „Камчия“ начерта новите теми на работа за детските комплекси

От десетдневен творчески семинар в СОК „Камчия“ се завърна Галина Иванова -ръководител на школата по изобразително изкуство „Живопис“ Към ОДК – Казанлък. На семинара присъстваха всички учители, наградени за високите постижения на своите ученици от националните конкурси с международно участие – „Заедно в ХХІ век“, „Зелена планета“ и „Куба – далечна и близка“, организирани от фондация „Устойчиво развитие за България“, с председател Станка Шопова.
На семинара бяха обсъдени проведените три конкурса и бяха поставени новите теми за работа за следващата учебна година.
В този комплекс всяка година децата могат да учат, да почиват, да се занимават със спорт и творчество, да укрепват своето здраве. Жалко е, че в тази прекрасна база могат да почиват само 10 – 15 български деца, отличени в трите конкурса.. Сред най-добрите има и казанлъшки деца от ОДК, които имат възможност да почиват, заедно с руските деца.
Участниците в семинара имаха възможност отблизо да се запознаят с работата и организацията в лагера.Ползотворни ще останат срещите с учителите от руското училище, посетените изяви на децата, детския панаир, съвместните концерти на руски и български деца, но най-вече тържеството в лагер „Лонгоз“, което отбеляза 10 години от пристигането на първата група руски деца в СОК „Камчия“. На това тържество присъства и Станка Шопова. Предстоят и срещи в МОН за подобряване качеството на извънучилищната дейност и слагане началото на детско движение на България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram