Учениците от 1 в клас и 4 б клас участваха в своеобразна работилница, в която научиха от своите учители Мария Гаджева, Златка Стоева и Ирина Чалъкова интересни факти за пътя на хляба до дома ни от миналото до днес. Повод за празничното събитие в учебното заведение бе Световният ден на хляба, който честваме на 16 октомври.
С огромен интерес и въодушевление учениците се докоснаха до истински снопове жито, видяха какво представляват сърп и хромел (каменна мелница за мелене на житото и образуването му в брашно). Присъстваха на замесването на хляба и докато чакаха тестото да втаса, изслушаха любопитни факти, свързани с цялостния процес в създаването му. След това сами направиха своите първи питки и ги украсиха.
Празникът в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ завърши с дегустация на различните видове хляб.
Последвайте PRESSTV вече и в Telegram