Само за две седмици, но отново в клас

Ds olil

Големите ученици се връщат присъствено в училище, според определеният от МОН график. От днес в класните стаи влизат 7, 8 и 12 клас, за период от две седмици. Присъствено продължават да учат и децата до 4-ти клас. В сила са строги мерки срещу вируса. Навсякъде трябва да има дезинфектанти, а учениците и учителите да бъдат с маски.
Останалите ученици продължават обучение от разстояние. От 18 февруари до 2 март присъствено обучение ще има за 5, 10 и 11 клас, както и начален етап. През това време останалите класове от гимназиален и прогимназиален етап – 6, 7, 8, 9 и 12 клас, ще бъдат в обучение от разстояние. От 4 март до 17 март в училище ще бъдат учениците в начален етап и учениците в 6, 9 и 12. клас.

Носенето на маски в клас отново постави на древен ред необходимостта от спазването на препоръката, отправена към училищата от страна на образователното министерство още през ноември 2020 година. Това бе разпоредено със заповед на министър Вълчев, но без притискане на учителите, по тяхна преценка за сваляне на маските в часовете и с толерантност към децата, без налагане на санкции. Брожения и недоволство на родители има и в казанлъшко, предвид опасността от продължителното носене на маските в клас за децата. Други пък са на противоположното мнение и подкрепят мерките безусловно.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram