Росен Капитана арестуван без доказателства за стрелбата по Баретата

Ds olil

Антимафиотите опасно си играят със съпругата на Златомир – Калина

 

Срещу Росен Драгнев – Капитана, който вчера бе задържан като основен заподозрян за стрелбата срещу Златомир Иванов-Баретата, няма никакви годни доказателства. Това разкриха пред агенция ПИК запознати с разследването.

Капитана и още трима мъже бяха оковани с белезници в Казанлък във връзка с куршумената атака срещу бившия командос. Единствените улики, които антимафиотите имат срещу задържаните, засега са косвени.

Капитана е задържан, защото се смята, че той е дължал над 3 млн. лева на Баретата, тъй като двамата са имали общ бизнес с горива. Двамата са спорили на висок тон, но това не означава, че Драгнев е искал да премахне Баретата.

След зрелищните арести, от службите пуснаха информация в няколко близки до тях медии, в които се твърди, че Драгнев е бил посочен на ГДБОП от съпругата на Златко Баретата – Калина. Пред нейни близки приятели тя отрича този факт. Калина действително е била разпитана след покушението срещу съпруга й, но не е твърдяла, че знае кой иска смъртта му. След като службите пуснаха името й в обръщение, тя може да се окаже лесна мишена и за враговете на мъжа й.

До момента нито Драгнев, нито останалите трима арестувани, са признали вината си. Те са отказали да дават обяснения в полицията, докато не бъдат извикани адвокатите им. Засега разследващите не са успели да установят, че по ръцете на когото и да било от тях са останали барутни частици, което би могло да ги обвърже със стрелбата по Баретата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram