Роди се 1067-то бебе, подпомогнато от Община Казанлък

Ds olil

Заместник – кметът на община Казанлък Сребра Касева връчи ваучерите за новородени деца за месец юли. 

Еднократната финансова помощ, под формата на ваучери за закупуване на пелени за еднократна употреба и детски храни, е част от многостранната социална политика на община Казанлък. 

 Началото на инициативата е поставено през 2020 година по предложение на кмета на общима Казанлък Галина Стоянова и цели да подпомогне и стимулира родителите. Финансовата помощ е в размер на 500 лв. за едно дете и се предоставя под формата на ваучери за осигуряване на пелени за еднократна употреба и детски храни. Основните критерии, на които трябва да отговарят родителите при кандидатстване за помощта са да имат средно образование и да са жители на Община Казанлък. Родителите следва да имат навършени осемнадесет години към датата на раждане на детето и да са с непрекъснати здравноосигурителни права към момента на подаване на заявлението за отпускане на финансова помощ. Заявлението за отпускане на финансова помощ се подава еднократно в рамките на девет месеца, считано от датата на раждане на детето. Финансовата помощ се предоставя в 14-дневен срок от издаване на заповедта за отпускането. Документи се подават в деловодството на Община Казанлък.

От началото на 2024 година до настоящия момент има подпомогнати 140 млади семейства. За периода 2020 до 2023 година общо са раздадени 927 ваучери, като изразходваните средства са на стойност 463 500 лв.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram