Районен съд – Казанлък осъди молдовец, подпомогнал чужди граждани да преминат незаконно през страната ни

Ds olil

Районен съд – Казанлък одобри споразумение, постигнатото между молдовския гражданин Д. К., защитника му и представител на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък.

Общото наказание, което получи подсъдимия, е в размер на една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.  Наложено му е и наказание глоба в размер на 13730 лева, равняваща се на пазарната стойност на моторното превозно средство, използвано за извършване на престъплението, което не е негова собственост.

Данните по делото сочат, че същият е неосъждан.

Пред съда Д. К. се призна за виновен в това, че на 15.09.2024 г. на пътен възел, находящ се в землището на гр.Гурково, превозвайки ги с товарен автомобил, марка „ДАФ“, противозаконно подпомогнал дванадесет лица от Ислямска Република Афганистан, едно лице от Ислямска Република Пакистан и едно лице от Република Ирак да преминат в страната ни в нарушение на закона. При установяване самоличността на мигрантите било констатирано, че в групата има непълнолетно момче.

Молдовският гражданин призна вината си и за това, че е управлявал товарния автомобил с регистрационни табели, неиздадени от съответните надлежни органи.

В съдебна зала подсъдимият декларира, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от Районен съд – Казанлък споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *