Разбиха 12 стъкла на магазин

Всички стъкла на хранителен магазин на бул. „Розова долина“ 20 са разбити тази сутрин.

Магазинът се намира само на метри от мястото, където през почивните дни, за пореден път , пред блокчето познато, като бившето арсеналско общежите, бяха разбити стъклата на автомобил.

Витринните стъкла на малката бакалия са разбити за втори път. В края на януари тази година, собственикът на магазина, отново подаде жалба за разбити  тогава три стъкла, докато сега са потрошени 12 стъкла на магазинчето си.

Малко над 40-сет годишният собственик на магазина, коментира, че това е семейният бизнес, от който се изхранва неговото семейство. Като изключително добронамерен и приятел с живеещите в квартала го определиха съседи.

Живеещите в района хора открито споделиха, че вече са силно притеснени и изнервени от създалата се ситуация. Само в рамките на три месеца в квартала, на почти едно и също място поломени прозорците на 4-ри автомобила, счупени са стъклатата на магазина.

Хората  от кв. „Христо Ботев“, познат и като „гроб махалата“се жалват от множество кражби. Според тях разбивачът на стъкла е станал изключително нагъл. Все повече хора търсят гаражи за автомобилите си. Живеещите в квартала за пореден път коментираха, че може би рецивидистът, чупещ стъклата може да е един човек. Други анализирайки споделиха, че надали тези системни вандалски прояви в квартала са дело само на един извършител.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram