Радослав Рибарски, водач на листата на ПП-ДБ: В неделя е важно хората да гласуват

Най-важно на тези избори в неделя е хората да излязат да гласуват. Това ще попречи България да бъде върната назад. За разлика от опонентите ни ние от „Продължаваме Промяната – Демократична България гледаме напред, но за да продължим в тази посока трябва да имаме редовно избран кабинет“. Това коментира водачът на листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в 27 МИР Стара Загора Радослав Рибарски.

Той припомни, че коалицията е тази, която в сложната ситуация в международен и вътрешен план в последните години успява да състави редовни правителства и да се справи с предизвикателствата, пред които те са изправени. А сред основните приоритети винаги е бил повишаването на доходите на хората. „„С всички законодателни инициативи, които предприемаме ние залагаме един устойчив модел на
образуване на заплатите. Пример за това са възнагражденията на военнослужещите. Дълги години те не бяха повишавани, ние станахме част от вносителите на предложението това да се промени и от догодина заплатите им трябва да бъдат увеличени с 30%. Не може да
модернизираме армия, която не е привлекателна за военнослужещите“.
 
По отношение на региона ПП-ДБ ще продължи да полага усилия за
изграждането на инфраструктура в и към към малките населени места в областта. „Времето не стигна, за да реализираме всичко това по време на правителството на Николай Денков“, обясни Радослав Рибарски.
 
В края на миналата седмица той и колегите му от листата се включиха в честванията на Деня на Казанлък. „Казанлък е пример за добре развита индустрия на световно ниво, която създава устойчива заетост и именно това трябва да служи за пример и на останалите общини от региона. 
 
Той коментира и темата за цената на електроенергията за битовите потребители, която бе обект на дискусия по време на кампанията. Миналата седмица Министерски съвет излезе с постановление, а КЕВР увери, че повишението ще е само около 2%. „Самото постановление на МС не решава, а отлага проблема, а дефицитът във Фонд Сигурност на електроенергийната система трябва да бъде попълнен. Решение за предоставяне на средства във Фонда беше прието от кабинета Денков, но то беше отменено в първите дни на служебния кабинет. От дефицита в него зависят сметките за електроенергия на всички потребители и нашите опасения са той да не бъде прехвърлен към битовите абонати“.
 
За коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ гласувайте с номер 14 за европейски и национален парламент
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram