Първомартенска премяна пред Читалище „Искра“

Ds olil

Дървета, оцветени в мартенска премяна, ще създават празнично настроение за минувачите по улица „Искра“ още в ранното утро на Първи март. Идеята е на Читалище „Искра“ и Сдружението „Зелена светлина в България“, които с това честитят идването на Баба Марта в Казанлък. Традиционните й помощници Пижо и Пенда са модерно пресъздадени от ръцете на младежите и девойките, декорирали свои дрехи. Стволовете на две от дърветата пред входа на читалищната сграда са обгърнати красиво с 20-метрова бяла и червена тъкан.
Мартенският проект цели цветната картина да усмихне поне малко преминаващите през централната градска част, въпреки трудните дни на българина.
На Първи март е добре всеки да изработи своя мартеница и да я подари на близък човек с наричане за благополучие, ние със съвместната инициатива в Европейската година на гражданите даряваме миг настроение с пожелание за здраве, единство и сполука, с тези думи доброволците в акцията от Читалище „Искра“ и от „Зелена светлина в България“ завършиха своя подарък за казанлъчани.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram