Първа среща с новия министър на туризма за бъдещето на ОУТР „Долината на розите“

Ds olil

Среща с новия министър на туризма Зарица Динкова проведоха днес в София представители на Организацията за управление на туристическия район „Долината на розите“. Срещата бе инициирана от Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, избрана за председател на Управителния съвет на Организацията. „Участваме във всички етапи на формиране на концепцията на страната за туризъм, в анализите, в подготовката на материалите във връзка с проекта, който изпълнявате.“, каза Кметът на Казанлък. Тя призова за по-активна съвместна работа: „В този мандат успяхме да създадем това сдружение и считаме, че то има голям потенциал.“, сподели Галина Стоянова. Тя обърна внимание на общото представяне на туристическите борси на общините – членове и призова за обсъждане на възможностите за кандидатстване по различни проекти на сдружението, за да е полезно за общините: „Искаме туристическия потенциал, който имаме да го популяризираме максимално!“, отбеляза Кметът на Казанлък.

Министър Зарица Динкова даде отлична оценка за работата на Организацията за управление на туристическия район „Долината на розите“. Тя сподели, че е имала желание Казанлък да е е първият туристически район, който да посети като министър и благодари за инициираната среща.

В хода на срещата взеха участие и кметове на общини – членове на Управителния съвет на организацията: на Панагюрище Никола Белишки, на Хисаря инж.Пенка Ганева, заместник-кметът на Сливен Стоян Марков и кметът на Павел баня Исса Бесоолу. Всеки от тях накратко представи природните богатства в своя регион. Особено внимание бе обърнато на необходимостта от по-задълбочен регламент за ползването на минералната вода по места, едно от безспорните големи богатства на природата на България. Бяха поставени въпроси за възможностите местните хотелиери и ресторантьори да наемат работна ръка от чужбина и получиха уверение от Министерството на туризма за съдействие с указания.

Представителите на общините от туристическия регион се обединиха около мнението, че сдружението е много полезно за развитието на туризма и трябва да се положат съвместни усилия за развитието на неговия потенциал, за да може заедно, като един общ бранд туристическият район „Долината на розите“ да представя България и извън пределите на страната.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram