“КМЕТ ЗА ЕДИН ДЕН” се проведе в Казанлък

Ds olil

 Деца от гимназиален курс написаха есета на тема “Ако днес съм кмет, какво ще променя в моя град”. Есетата бяха изпълнени с безброй идеи, решения и най-вече хъс. Много от учениците осмислиха и споделяха, че това не е само работа, но и отговорност.

Днес в Общината отличените 9 деца прекрачиха прага на работното си място, което са посочили в творбите си. Посрещнати от кмета Галина Стоянова с думите “днес вие сте посланиците на нашето общество, които ще поемат управлението на община Казанлък” новите кметове усетиха приемствеността. Г-жа Стоянова поздрави участниците за смелостта да участват в конкурса и за това, че не са се изкушили да използват изкуствения интелект, за да напишат есетата си.

Кметът сподели, че идеята се е родила от зам. кмета Аксения Тилева, която като педагог е изказала желанието си да доближи младите и обществото максимално близо до общинската администрация. Преди да потеглят към новите си работни места, учениците споделиха, че са в сградата на Общината за пръв път и не скриха вълнението си от предстоящия ден.

Отличените са:

Цвети Пагелска – 11 “а” клас- ПГ “Лека промишленост и туризъм”;

Виктория Тодорова – 11 “б” клас – СУ “Екзарх Антим Първи”;

Александър Димитров – 11 “а” клас- ПГ Лека промишленост и туризъм;

Кристиан Петров – 11 клас ППМГ “Никола Обрешков”;

Калоян Златев – 11 “г” клас – ПГ “Иван Хаджиенов”;

Румен Величков – 10 “а” клас – ПГ “Иван Хаджиенов”;

Дани Маринова – 10 “а” клас – ПГ “Иван Хаджиенов”;

Деляна Нанева – 11 клас – СУ “Екзарх Антим Първи”;

Росица Михалева – 10 “б” клас – ПГ “Транспорт и транспортен мениджмънт”.

Постовете, които ще заемат са на Кмет, Председстел на общински съвет, зам. кмет по Хуманитарни науки, началник отдел “Екология”, зам.кмет по СПП, зам. кмет по Строителство, екология и транспорт, зам. кмет по Икономика и инвестиции, Секретар и Главен архитект.

С пожелание за спорна работа и постигнати резултати кметът се отправи в кабинета си със своя нов колега.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram