Пълна промяна в ДГ „Слънчице“ и ясла „Пролет“

Ds olil

Община Казанлък ще продължи да прилага успешният метод за 
цялостна реконструкция, а не работа на парче,  на обществени обекти/училища, детски градини и социални домове/. Това обяви по време на „пътуваща” пресконференция кметът Галина Стоянова, която запозна с ходът на ремонтните дейности и извършените вече такива на общо 10 обекта в Казанлък.

Два от обектите, чиито ремонти възлизат на близо 400 хиляди лева са финансирани изцяло от община Казанлък. Това са цялостното саниране, топлоизолация на външни стени, подмяна на дограма, както и изграждане на 1200 кв.м. скатен покрив в Детска градина №9 „Слънчице”. Според изпълнителите покривната конструкция направена от ЛТ ламаринен профил има 10 години гаранция.

Външната изолация на Детска ясла „Пролет” е от 10 сантиметра. Проведеният  Инжинеринг на сградите, който включва проектирането строителството на мерките за енергийна ефективност, ще доведат до намаляване на разходите за енергия и създават уют и по добри условия за отглеждане на децата, посещаващи детските заведения. Ремонтните работи е планирано да завършат од края на месец октомври. И при двата обекта работят близо 30 строители.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram