Проходът Шипка поема трафика, в направление „север – юг“

Временно, до възстановяване на движението на всички моторни превозни средства през Прохода на Републиката, водачите на тежкотоварни автомобили ще използват в посока от Северна към Южна България прохода Шипка, а от Южна към Северна България ще преминават през Ришкия или Котелския проход. Новината официално съобщи на извънреден брифинг областният управител на Габрово Николай Григоров.

“От снощи, 19 юни, трафикът през прохода Хаинбоаз бе преустановен и движението на моторни превозни средства, в направлението “север – юг”, по международния път Русе – Свиленград, бе насочено през Шипка”, информира областният управител.

От казаното от него стана ясно, че са предприети всички мерки за обезопасяване на преминаващите автомобили през участъка от село Донино до връх Шипка, както от областното пътно управление, така и от Областната дирекция на МВР – Габрово.

“Надявам се фирмите, изпълнители по водния цикъл, както и Община Габрово да създадат също необходимата организация, за да се обезопаси движението в участъка и най-вече през квартал Бичкиня. Целият трафик по международния път, в направление “север – юг” е насочен през Габрово”, заяви Николай Григоров.

Той информира още, че ситуацията с преминаващите автомобили най-вероятно ще остане такава със седмици, тъй като Проходът на Републиката е пострадал сериозно, в следствие на поройните дъждове, където са се образували свлачища./gabrovonews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram