Проф. Милко Палангурски представя най-новата си книга в Казанлък

Професор Милко Палангурски ще представи в Казанлък на 16 май (четвъртък) от 17:30 ч. в ЛХМ „Чудомир“ най-новата си книга „Съграждането на модерна България“. 

Според автора в книгата са обхванати два основни процеса. Това са възкресението на държавността и изграждането на демократичната система на модерна България. Възстановяването на държавността е събитие, което предопределя новата политическа карта на Европейския югоизток. То не може да не се следи под лупа от дипломати, вестникари и политици. Съграждането на държавата не е еднократен акт и продължава по време и след края на войната. Всичко започва с Одринското примирие през януари 1878 г. и завършва с избора на първия парламент по Търновската конституция през есента на 1879 г., когато се създава и последната основна институция на младата държава. 

Професор Милко Палангурски е дългогодишен преподавател във ВТУ, през годините е заемал редица административни длъжности в университета. Автор е на десетки статии, студии и учебници, на 8 монографии, свързани с избирателната система в България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram