Променлива облачност и силен вятър за 14 области

Ds olil

Днес облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната намаляваща до слънчево време. На отделни места в североизточните райони ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 24°.

В петък не дъждът, а вятърът ще създава чувство за дискомфорт. Силен вятър се очаква в цяла Северна България днес. Националният институт по метеорология при БАН е издал предупреждението “жълт код“ за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Габровска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Добричка и Варненска. Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно и са възможни щети. В останалата част на страната кодът е зелен.

Над планините, преди обяд облачността ще е променлива, през деня намаляваща до слънчево. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. С него ще нахлуе студен въздух и температурите ще се понижат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 3°.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram