Проект на ОУ „Паисий Хилендарски“ е класиран в XVI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”

За втора година проект на ОУ “Св. Паисий Хилендарски” на тема “Здравословното хранене – гориво, философия и начин на живот” е класиран в XVI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. В миналогодишното издание нашите ученици получиха специална награда.

Конкурсът се организира от Министерство на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Държавната агенция за закрила на детето.

Провежда се в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора. Целта му е превенцията на поведенческите и рисковите за здравето фактори, свързани с нездравословното хранене, ниската физическа активност, употребата на алкохол и тютюнопушенето.

Тазгодишното издание на конкурса започна през април и ще продължи до декември 2024 г. Експертна комисия, съставена от представители на Министерството на здравеопазването и на институциите и организациите – партньори в инициативата, ще извърши класирането на участниците до 5 ноември 2024 г. Резултатите ще бъдат публикувани на интернет страниците на Министерство на здравеопазването и на партньорите след 15 ноември 2024 г. Официалното награждаване на победителите ще се проведе през декември 2024 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram