Продължава разпродажбата на общински имоти

Ds olil

Общинският съвет в Казанлък разреши продажбата на бившия междуучилищен център Христо Ботев, който се намира на улица „Цанко Церковски“. Имотът е с терен от 10 декара и масивна двуетажна сграда с подземие с разгърната застроена площ от 1 416 кв. метра. Монолитната сграда е построена през 1966-та година. От близо 5 години сградата не функционира. Един от мотивите за продажбата изтъкнат от зам. кметът Петър Косев, е че общината трудно се справя с охраната на сградата, която системно се разграбва има случаи и на самонастаняване в нея. В крайна сметка цялостно имотът се пуска за продажба на търг с явно наддаване, като началната тръжна цена за имотът, който се намира в чертите на града е 432 хиляди лева.
Сградата на бившето учебно заведение се намира в квартала под гарата.
За неговото бъдеще имаше няколко дискутирани предложения, едно от които там да се помести филиал на университет в Казанлък, но в крайна сметка никое от тях не се реализира.
Сградата многократно бе ограбвана, като първоначално в нея имаше абсолютно пълно оборудване от шевни машини, стругове, чинове учебни помагала.
Това е поредната апетитна сграда и терен в чертите на града, който е обявен за продажба, а не за стопанисване и управление.
Един от най-тежките и към момента случаи на неефективна продажба е от бившия кмет Дамянов, който продаде детската градина в кв. „В. Левски“ зад бл 22-ри, която към момента не се стопанисва и е в окаяно състояние и е една от най-опасните сгради в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram