Провеждане на информационна кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението еЗдраве

Ds olil

Разработено е мобилното приложение еЗдраве, което осигурява на всеки българин възможността за персонализиран достъп до личното му електронно досие, което е едно от приоритетните направления, по които работи екип на Министерство на здравеопазването. Дигитализацията на системата е с цел да се избегне административната тежест на ангажираните специалисти и да се подобри достъпът на гражданите до здравна информация и до услугите в сектора. 

Към момента този достъп беше възможен само чрез Квалифициран електронен подпис (КЕП).

Във връзка с надграждане на платформата през месец септември стартира новият модул „Дългосрочна грижа за пациента“, както и новият начин за сдвояване на електронното пациентско досие с мобилно устройство в офисите на РЗИ, РЗОК и „Информационно обслужване“.

Новата функционалност ще подпомогне предоставянето на персонална грижа и помощ за потребителите на здравни услуги, като им напомня чрез нотификация какво им се полага в рамките на профилактичните прегледи, покрити от НЗОК. Очаква се въвеждането на новия модул да окаже положителен ефект върху здравните показатели на населението.

Министерство на здравеопазването инициира провеждане на информационна кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението еЗдраве. Регионална здравна инспекция – Стара Загора, съвместно с представители на „Информационно обслужване“, БЧК и със съдействие на Община Стара Загора организира провеждането на планираните дейности от 9:30 до 13:30 часа в парк „Пети октомври“ (до долната гъба) на 4 и 5 септември 2024 г. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram