“ Приказка с опашка“ възпитава малчуганите от ЦДГ „Юрий Гагарин“ в Казанлък

Ds olil

„Приказка с опашка“, това е новият проект, по който работи ЦДГ „Юрий Гагарин“ в Казанлък. Той се реализира в партньорство с четири училища от Турция, Румъния, Италия и Полша, по програма „Учене през целия живот“. Целта на проекта е да насърчи детското творчество, социалното и езиково общуване чрез значението на приказките. Децата да подобрят своите умения за четене, разбиране и разказване на приказки както на родния си език, така и на английски, основният език на проекта. Те имат възможността да изучават езика чрез забавление като участват в драматизации на изучаваните по проекта приказки. 9 са приказките, които ще бъдат драматизирани от казанлъшките деца по време на проекта. От 9 години казанлъшкото детско заведение работи по вътрешен проект – „Театърът и музиката в детската градина“, което е и помогнало на колектива с охота да приеме партньорството в настоящия проект, разказва директорът на ЦДГ „Юрий Гагарин“ Красимира Кърпачева.
За всички партньорски страни, участието в този проект е истинско предизвикателство, споделят координаторите, пристигнали в Казанлък за втора работна среща.
Приятна част от втората работна среща , проведена в ЦДГ „Юрий Гагарин“ бяха атрактивното посрещане на гостите от палавниците на детското заведение, както и почерпката с домашно приготвени ястия от родителите на децата в градината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram