Предстоят още ремонти на пътища

Ds olil

Продължава ремонтът и асфалтирането на улици в града и населените места в община Казанлък, съгласно Строителната програма на Общината за 2013 г.
На 19 септември 2013 г. започва подмяна на водопровода по ул. „Орешака“, което се извършва от „ВиК“ ЕООД- район Казанлък. От утре улицата ще бъде затворена за движение, като пътните превозни средства ще бъдат пренасочени по бул. „Освобождение“. Подмяната на водопровода по тази улица предхожда нейното асфалтиране, което ще започне веднага след приключване на работата от „ВиК“ ЕООД. Асфалтирането на ул. „Орешака“ е заложено в Строителната програма на Община Казанлък за тази година. Съгласно предвидените дейности в програмата, от 17 септември започна фрезоване на ул. „Пушкин“ – от бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ до ул. „Стара планина“, след което улицата ще бъде асфалтирана.
Подготвена е ул. „Кенали“ – от ул. „Чаталджа“ до ул. „Никола Петков“ и едновременно с ул. „Пушкин“ ще бъде извършено асфалтиране. Фирмата изпълнител е „Димас“ АД.
Приключи работата на „ПКС Ес Би Ес“ АД по асфалтирането на петте улици в централната градска част, намиращи се в района зад Пощата – ул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Христо Янъков“, ул. „Ген. Гурко“, ул. „ Георги Бенковски“, ул. „Петко Стайнов“ и изграждането на паркинга на ул. „Ген. Гурко“. Предстои приемане на изпълнението на дейностите по тези улици и паркинга от експерти на Община Казанлък. След като бъде приета работата на строителната фирма, ще бъде въведена транспортната схема за този район в града.
Паралелно с работата в Казанлък вървят ремонтните дейности и в населените места. В с. Хаджи Димитрово, с. Черганово и с. Кънчево приключи работа изпълнителят на ремонтите „ПКС Ес Би Ес“ АД, предстои приемане на изпълнението от експерти на Община Казанлък. В момента се работи в с. Ръжена.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram