Представят книга на казанлъшки майстори на четката

Ds olil

В рамките на XVIII Национална библиотечна седмица 2024 на 17.05, от 9:30 ч. в Общинска библиотека „Искра” отново ще проведе среща с деца, пред които ще бъде представена „Изложба с книга. Първи стъпки”. Ваня Запрянова и Росен Дончев, художниците и ръководители на школата работят от 10 години върху идеята за реализиране на темата за симбиозата на изкуствата, а именно съвместяване на образ и текст. Към момента имат представени два подобни проекта „Тайният език на шевицата „ и „Образи и текстове”. Водещото при представяне на книгата „Арт линия. Първи стъпки“ е темата за приемствеността между различните поколения, творили през 23 годишната история на школата.

В книгата са включени детайли от рисунките от най-малките до порасналите вече възпитаници – Ани Белчева и Кирил Кацаров. И двамата са графични дизайнери и са представили своя различен поглед за две различни визии на книгата. По един весел и нестандартен начин се включва и Росен Дончев при оформлението на текста.

А темите, по които продължават да работят малките таланти са неща, които вълнуват децата – летящи хора, вълшебни гори и светове, приказни герои, с които да се върнем назад във времето и да полетим на крилете на мечтите си.

Организаторите изказват специални благодарности към всички приятели и родители, които са подкрепили реализирането на идеята.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram