Предколедно в библиотека „Искра“ – Дни на отворените врати и без такси

Ds olil

Дарение от Общинския офис на Европа – директно в Казанлък получи в навечерието на Коледа ОБ „Искра“. Дарението включва разнообразна литература по въпроси свързани с членството ни в ЕС, с основен акцент – гражданското самочувствие и правата на българите като европейци. Дейността на европейските институции, европейските програми, по които се работи в страните членки на съюза са също част от темите на информационните материали, дарени на казанлъшката библиотека, разказва директорът и Ани Кожухарова.

В навечерието на Коледа своя подърак към казанлъчани прави и библиотека „Искра“ . От 10 до 21 декември в казанлъшкия културен институт се провеждат дни на отворените врати, в които деца и възрастни ще бъдат записвани за читатели на библиотеката, без да заплащат годишна такса. Това са и дни, в които просрочилите връщането на взетите книги няма да заплащят глоба, дни без всякакви такси и безплатен интернет.

И още една инициатива стартира библиотеката, която ще премине под надслова – „Дари книга“. Една от основните грижи на „Искра“ като общински методически център е да подпомага училищните, читалищни и ведомствени библиотеки в общината в доокомплектоването на техните фондове. В тази връзка е и въпросната дарителска акция на библиотеката.

Междувременно в библиотека „Искра“ продължават коледните инициативи. От 10 декември там се провежда ателие за изработването на картички. На 18 декември от 17 часа с изработените картички, рисунки и приказни замъци от децата на Казанлък ще бъде открита изложбата „Коледни вълшебства“.. В програмата е включена и премиера на книгата „Дупка в небето“, една съвместна инициатива на ДО на Библиотека „Искра“ и клуб „Фентъзи“ на Детския комплекс в Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram