Празниците днес

Ds olil

ПРАЗНИЦИ

2024 Православната църква почита Успение на Св. Апостол и евангелист Йоан Богослов.

2024 Празник на град Карнобат

2024 Световен ден на морето. Отбелязва се от 1978 г. с решение на 38-та сесия на Международната морска организация (IMO). Първоначално денят се е отбелязвал на 17 март, но от 1980 г. – в последния четвъртък на месец септември.

2024 Международен ден на дъщерята

2024 Европейски ден на езиците – честване на езиковото многообразие. В Европейския съюз има 24 официални езика, около 60 регионални и малцинствени езика и повече от 175 езика на имигранти.

2024 Ден на експушача

2024 Световен ден на контрацепцията. Той се отбелязва от 2007 година по инициатива на организации, занимаващи се с репродуктивно здраве. Денят на контрацепцията е дългосрочна кампания, насочена към всички жени и мъже в репродуктивна възраст. А целта е да се понижи нивото на непланирани бременности. Според световните организации в момента съществува голяма потребност от разширение на познанията на подрастващите за контрацепцията.  На този ден в цял свят се провеждат различни инициативи, имащи непосредствено отношение към Световният ден на контрацепцията – образователни акции, благотворителни концерти и други.

2024 Световен морски ден.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *