Празник на Мъглиж

Ds olil

Празникът на град Мъглиж – Цветница събра стотици жители и гости на площада пред общината. Тържествата започнаха с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от Крупнишкия епископ Инокентий. Фолклорни ансамбли с автентични български народни носии от цялата община участваха в празничната програма.
На празника на колоритното градче присъстваха областният управител Недялко Недялков, кметове на общини от областта, председатели на общински съвети, представители на институции.

Кметът на община Мъглиж Господин Господинов поздрави своите съграждани, като сподели, че малко по малко предвидените за общината приоритети стават реалност и това ще продължи и за напред. Областният управител също поднесе приветствие към жителите и гостите на общината, като в поздравителния адрес той пожела на всички благоденствие, здраве и оптимизъм.

На днешния християнски празник много гости и жители на областта посетиха Мъглижкия манастир „Свети Николай“- един от най-старите и самобитни манастири в България. Малки и големи имаха възможността да разгледат ежегодния пролетен панаир, разположен в центъра на градчето.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram