По-скъпо от злато. Галерия снимки

Ds olil

Посланиците на Япония, Европейския съюз, Грузия, Турция, журналисти, представители на бизнеса, кметът на Берн Александър Чепет, ръководителят на администрацията в швейцарската столица Берн, изразиха своето очарование от Долината на Розите.

Те бяха поканени в българското посолство от д-р Меглена Плугчиева на прием, по време на който официално, бе представен Казанлък.

 Всички те останаха силно впечатлени от изказването на кмета Галина Стоянова, която каза, че има нещо по-скъпо от златото и това е розовото масло. Тя подари на посланик Плугчиева един грам от скъпоценното масло, което ще заеме специално място в българското посолство в Берн.

В представянето на Казанлък, бе включена демонстрация на продукти от роза от „Томишоу козметикс“, а Надя Тончева успя да заплени гостите с изпълнения на български песни. Гостите имаха възможност да опитат и традиционна българска кухня.

Казанлък получи и покана за участие в ежегодния международен фолклорен фестивал, който се провежда в швейцарския град Тун.

Българската делегация, в която участва и председателят на общинския съвет адв. Николай Златанов, проведе редица срещи в кметството и администрацията на Берн, запозна се с работата на кантоналното събрание, както и с националния парламент, който се намира в Берн.

Очаквайте репортаж от посещението на делегацията  в казанлъшката телевизия Пресс ТВ.

Г. Манев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram