Почистват пътищата в областта

Всички пътища в област Стара Загора са отворени за движение, с изключение на път 1-6 Мъглиж – Гурково, който е затверен по решение на Областно пътно управление, съобщават от ОД на МВР. На прохода „Шипка“ движението е забранено за тежкотоварни автомобили над 10 тона, на „Прохода на Републиката“ към момента няма ограничение в движението. В момента пътищата се почистват. От област Велико Търново движението на пътни превозни средства се осъществява с вериги. Временно е спряно движение на тежкотоварни автомобили в посока гр. Хасково, където има затворени участъци от пътя.

От МВР съветват гражданите да бъдат особено бдителни и да не предприемат рискови маневри, да спазват ограничителната скорост. Ако не е наложително нека не тръгват на път.

В момента на пътя между селата Дълбоки и Оряховица има закъсали два автобуса и един автомобил. Пострадали няма. Екип на ПБЗН е изпратен, за да окаже помощ.

В 13:33 ч е получен сигнал, че на АМ „Тракия“ близо до гр. Чирпан в посока Пловдив се е завъртяла лека кола, която се удря в мантинелата и след това в бус. Пострадали няма. Изпратен е екип за помощ, колата е изтеглена и не пречи на движението.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram